En helt ny undersøgelse viser færre tilfælde af snyd med hestekød, end det var tilfældet for et år siden
Risikoen for uforvarende at sætte tænderne i hestekød og
ikke oksekød, når aftensmaden byder på eksempelvis lasagne, er tilsyneladende blevet
mindre.
I hvert fald har Europa-Kommissionen netop offentliggjort
resultaterne af en ny stikprøvekontrol, hvor oksekødsprodukter er blevet
DNA-testet for indhold af hestekød.
Kontrollen er foretaget som en opfølgning på den
omfattende hestekødsskandale sidste år. Og hos Europa-Kommissionen kalder man
resultaterne for »opmuntrende«.
Af de 2.622 prøver, som er blevet foretaget over de
seneste måneder, var der således spor af hestekød i de 16. Det svarer til 0,61
procent af prøverne.
Til sammenligning var 4,6 procent af EU’s prøver positive
i 2013.
- Resultaterne viser, at vort fælles arbejde bærer frugt –
og at den øgede kontrol for at dæmme op for fødevaresnyd har stor betydning. En
genetablering af tilliden hos de europæiske forbrugere og virksomheder i vores
fødevarekæde er helt vital for vores økonomi i og med, at fødevaresektoren er
en af EU’s største økonomiske sektorer, lyder det fra EU-kommissær for sundhed
Tonio Borg.
Samtlige 53 prøver, som blev udtaget i Danmark, var helt
fri for hestekød, oplyser Europa-Kommissionen.