EU: Nu er der mindre hest i oksekød

En helt ny undersøgelse viser færre tilfælde af snyd med hestekød, end det var tilfældet for et år siden

Risikoen for uforvarende at sætte tænderne i hestekød og ikke oksekød, når aftensmaden byder på eksempelvis lasagne, er tilsyneladende blevet mindre.

I hvert fald har Europa-Kommissionen netop offentliggjort resultaterne af en ny stikprøvekontrol, hvor oksekødsprodukter er blevet DNA-testet for indhold af hestekød.

Kontrollen er foretaget som en opfølgning på den omfattende hestekødsskandale sidste år. Og hos Europa-Kommissionen kalder man resultaterne for »opmuntrende«.

Af de 2.622 prøver, som er blevet foretaget over de seneste måneder, var der således spor af hestekød i de 16. Det svarer til 0,61 procent af prøverne.

Til sammenligning var 4,6 procent af EU’s prøver positive i 2013.

- Resultaterne viser, at vort fælles arbejde bærer frugt – og at den øgede kontrol for at dæmme op for fødevaresnyd har stor betydning. En genetablering af tilliden hos de europæiske forbrugere og virksomheder i vores fødevarekæde er helt vital for vores økonomi i og med, at fødevaresektoren er en af EU’s største økonomiske sektorer, lyder det fra EU-kommissær for sundhed Tonio Borg.  

Samtlige 53 prøver, som blev udtaget i Danmark, var helt fri for hestekød, oplyser Europa-Kommissionen.  

Læs også