Grønne koteletter og vegetariske burgere er vejen frem, mener lektor Sven-Erik Jacobsen
I fremtiden skal vi vænne os til at spise mere protein
baseret på vegetabilske kilder som for eksempel ærter og hestebønner.
Det mener lektor Sven-Erik Jacobsen fra KU-Science i hvert
fald. Som koordinator for et internationalt konsortium har han nu søgt om
midler fra EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Det
skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i sit magasin EU-Information.
- Det er en god idé og har stor effekt på
CO2-regnskabet at reducere produktionen af animalsk protein og i stedet dyrke
bælgplanter og udvikle nye fødevarer baseret på vegetabilsk protein, siger
Sven-Erik Jacobsen til EU-Information.
Han forklarer, at konsortiet bag projektet ”Protein2Food”
består af forskningspartnere og virksomheder fra hele Europa, Afrika og
Sydamerika.
- I ”Protein2Food” vil vi udvikle nye, sunde madvarer
baseret på vegetabilsk protein med det rigtige ernæringsindhold. Vi vil også
sikre, at produktionen sker på en bæredygtig og økonomisk rentabel måde, lyder
det fra Sven-Erik Jacobsen.
Ifølge EU-Information producerer Europa producerer knap
en tredjedel af den mængde protein, der i dag forbruges. Og kilden til protein
i EU kommer i dag primært fra dyr.