Festival satser på øko-mad

Alle madboder på festivalen NorthSide i Aarhus tilbyder som minimum 30 procent økologi

Alle madboders retter vil som minimum være 30 procent økologiske, når festivalen NordSide snart løber af stablen i Aarhus. Det oplyser Økologisk Landsforening.

Og ifølge foreningen forventer man at ramme en økologiandel på 70 procent i alt. NorthSide har eksempelvis et samarbejde med Tuborg om lanceringen af bryggeriets første øko-øl.

- Når vi nu kan sige, at vi forventer at ramme 70 procent økologi på madsiden, så er det langt over, hvad vi troede var muligt. Vores boder og leverandører har virkelig vist samarbejdsvillighed og ambitioner på området, så det er vi meget tilfredse med, siger Anne Jensen, der er ansvarlig for grønne initiativer på NorthSide, i en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening.

Arrangørernes arbejde gør da også indtryk på projektleder i Økologisk Landsforening Dorthe Kloppenborg:

- NorthSides økologi-initiativ er helt klart det mest ambitiøse, vi har set hidtil på en dansk festival. Og det er virkelig imponerende, hvor høje økologiprocenter madboderne har opnået. Forhåbentlig vil nogle af de spisesteder, der ikke arbejder med økologiske råvarer til dagligt, også overveje at fortsætte med det efter festivalen.

NorthSide finder sted den 13.-15. juni.

Læs også