Der skal oprindelsesmærker på den færdige lasagne i supermarkedet, så forbrugerne kan se, hvor kødet kommer fra. Det mener store dele af Europa-Parlamentet, skriver Landbrug & Fødevarers (L&F) netmedie Foodculture.dk.

Men det vil koste ekstra for fødevarevirksomheder at mærke alle produkter, der indeholder kød, fordi det vil kræve separate produktionslinjer for hver leverandør. Og den regning ender ved forbrugerne, vurderer chefkonsulent i L&F Morten Damkjær Nielsen over for Foodculture.dk.

Han mener, at de nuværende frivillige mærkninger er tilstrækkelig – og at tvungne oprindelsesmærker kan gå ud over små lande som Danmark:

- For at undgå det bureaukratiske bøvl, vil nogle fødevarevirksomheder nøjes med at købe kød fra deres eget land. Det vil være en stor ulempe for små lande som for eksempel Danmark, der eksporterer til mange forskellige lande, siger Morten Damkjær Nielsen til Foodculture.dk.

Det bliver op til de nyvalgte parlamentarikere at tage stilling til tvungen mærkning engang efter valget til Europa-Parlamentet den 25. maj.