Virksomhed: Lejere kan leve med lugten på landet

Hos Housing Denmark understreger man vigtigheden af at få afstemt forventninger mellem udlejer og lejer, når en landmand vil leje en ejendom

Mange landmænd ligger inde med bygninger til beboelse, som de har overtaget i forbindelse med køb eller arv af landbrugsjord.

Og ifølge boligformidlingsvirksomheden Housing Denmark bliver en del af disse ejendomme ikke udlejet, fordi landmændene ikke er stand til at finde de helt rigtige lejere – eller fordi de ikke ønsker at udleje, fordi de kan forudse problemer med lejerne, når der for eksempel skal køres gylle ud.

- Det er ærgerligt, at sådanne aktiver ligger passive hen. For med den rigtige rådgivning kan disse landmænd skabe sig en fast og sikker indtægtskilde, siger Marie Louise Pedersen fra Housing Denmark.

Hun understreger vigtigheden af at få afstemt forventningerne mellem udlejer og lejer:

- For når først de er på plads, undgås fremtidige tvistligheder. Mange af de lejere, der vil bo på landet, har beliggenhed og det idylliske som førsteprioritet, men glemmer, at midt i alt det naturskønne, kan der i løbet af året komme støj- eller lugtgener fra markerne omkring deres nye bolig.

- Men ved at give dem en grundig information, kan lejerne sagtens forstå, at hvis man vil bo prisbilligt, må man til gengæld leve med de kortvarige gener, der følger med.

Ud over selve boligformidlingen tilbyder Housing Denmark en række tillægsydelser – for eksempel administration af udlejningsboligen, rengøring af den og vedligeholdelse.

Læs også