L&F: Jorderosion er ikke et problem i Danmark

Ingen har større interesse i at passe godt på jorden end landmanden, lyder det fra Landbrug & Fødevarer

Hos Landbrug & Fødevarer er man ikke tilfreds med den nye erosionsmodel, som Dan Jørgensen præsenterede onsdag.

Selvom det er et skridt i den rigtige retning, stiller den nemlig stadig danske landmænd dårligere end landmænd i Tyskland og andre steder, hvor udfordringerne med jorderosion er væsentligt større, mener organisationens viceformand Lars Hvidtfeldt.

- Det er påfaldende, at vi skal opfinde regler, der skal løse et problem, som ikke eksisterer. Der er ikke nogen, som har større interesse i at passe godt på jorden end landmanden, der jo skal leve af den, så vi mener stadig, at der er et stykke vej inden vi er i mål, siger viceformand Lars Hvidtfeldt, Landbrug & Fødevarer.

Han mener, at det vil hjælpe mange landmænd, at minimumsarealet i det ændrede forslag er udvidet fra 2.000 til 5.000 kvadratmeter, og at man derved kan få luget ud i de små klatter rundt omkring på landkortet. Men han hæfter sig også ved, at jorderosion slet ikke er et problem i Danmark, som det er i resten af EU.

- Vi har ikke Alper, Pyrenæer eller noget, der minder om bjerge. Så vi har med overimplementering at gøre, hvor myndighederne har skruet alt for meget op i forhold til den virkelighed og de forhold, vi har i Danmark, siger Lars Hvidtfeldt, der også mener, at man i Danmark burde kunne pløje frem til 1. december, som man må i for eksempel i Tyskland.

Læs også