Sandheden om finansielle muligheder

Mandag aften bliver der sat fokus på finansieringsmuligheder for etablering og udvikling af landbrugsvirksomheder

Sønderjysk Landboforening sætter mandag aften spot på de finansielle muligheder for landbrug og overtagelse af landbrugsvirksomheder. Og foreningen lover, man kan få sig et grundigt, økonomisk overblik fra klokken 18, når det går løs på Agerskov Kro.

- Sager er den, at mulighederne efter at Finanstilsynet har strammet udlånsreglerne så meget for pengeinstitutterne, at de næsten ikke tør låne penge ud til etablering og udvikling af landbrugsvirksomheder.

- Nu har staten stået bag lempelser og garantier bag pengeinstitutlån via LFI-banken og Vækstfonden, men det går stadig trægt. Samtidig er AP Pension begyndt at investere i landbrug og udleje dem til unge landmænd, lyder det fra arrangørerne med direktør Per Grønbæk i spidsen.

Højaktuelt emne

Direktøren pointerer, at det på baggrund af situationen i erhvervet er højaktuelt at få analyseret de forskellige muligheder, så landmænd med etablerings- og udviklingsplaner kan få et klart overblik over, hvordan den mest fordelagtige finansiering ser ud.

- Sagen er den, at der kan være flere 100.000 kroner til forskel på, hvordan man får sig etableret. Derfor er det vigtigt, at både landmænd og pengeinstitutter har det fulde overblik over mulighederne, understreger arrangørerne.

Læs også