Formand i Tønder Erhvervsråd – og tidligere viceformand i L&F – Henrik Frandsen opfordrer politikerne til at tage situationen alvorlig
I sidste uge meldte Danish Crown ud, at det på slagteriet
i Skærbæk i Tønder Kommune er omkostningstungt at
tage imod andelshavernes søer. Derfor indgår slagteriet i den strukturplan, der
blandt andet også betyder en lukning af Danish Crown i Faaborg.
I forlængelse af den udmelding opfordrer formanden for
Tønder Erhvervsråd, tidligere viceformand i L&F Henrik Frandsen nu til, at
der kigges på konkurrenceevnen.
- Nu synes jeg, at det er på tide, at politikerne tager
situationen om den danske konkurrenceevne alvorligt. Set med lokale øjne er vi
meget bekymrede ved udsigten til at miste arbejdspladser i Tønder Kommune, men
set i et større perspektiv er vi mere end bekymrede, siger Henrik Frandsen i en
pressemeddelelse.
- Nu skal politikerne altså forstå at være en positiv og
konstruktiv medspiller til erhvervslivet, hvis Danmark overhovedet skal have en
chance i fremtiden, fortsætter han – og understreger, at fødevarevirksomhederne
skal have et særligt politisk fokus.
Ifølge Tønder Erhvervsråd udgør fødevare- og
landbrugserhvervet i Tønder Kommune omkring 16 procent af alle arbejdspladser,
og udgår dermed en stor del af kommunens samlede erhvervsgrundlag.
Vil levere til tyskejet slagteri
Henrik Frandsen konstaterer, at opgaven i forhold til at
sikre Danmarks konkurrenceevne er et langt, sejt træk:
- Lokalt kan vi stå på hovedet for at markedsføre os for
at tiltrække nye borgere og virksomheder, men det er ét fedt, hvis det dybest
set er billigere at producere pølser i Tyskland end i Danmark. Vi ved, at det
er det lange, seje træk, der skal til - men vi er også der, hvor den faldende
konkurrenceevne kræver politisk handling nu.
Sidste år kunne Effektivtlandbrug.dk berette, at Henrik
Frandsen, der er svineproducent, havde valgt at opsige sin kontrakt med Danish
Crown. I stedet begynder han senere i år at levere svin til det tyskejede
Brørup Slagteri.