Hjælp til at føre dyr og græsmarker sammen

Græsning.dk er navnet på en hjemmeside, hvor ejere af henholdsvis dyr og naturarealer kan finde hinanden

Måske ejer man en eng, men mangler kreaturer, heste eller får til at afgræsse den.

Måske har man en besætning med eksempelvis kødkvæg, men mangler et naturareal, som dyrene kan afgræsse.

Nu er hjemmesiden Græsning.dk blevet lanceret i en ny udgave, hvor man gratis kan oprette annoncer. Det er Naturpleje- og Hegningsnetværk Nordjylland, der har finansieret relanceringen af siden. Det oplyser Agri Nord.

Netværket består af landboforeningen Agri Nord, Kødkvægsforeningen Himmerland og kommunerne Aalborg, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerland, men man kan oprette annoncer uanset, hvor i landet man bor.

Siden er nemlig opbygget, så brugerne kan søge kommunevis efter dyr eller arealer.

- Græsning.dk formidler alene kontakten mellem lodsejer og husdyrproducent. Hvordan de finder ud af det praktiske med pris med mere er helt privat, men vi opfordrer til, at man sørger for at indgå en forpagtningskontrakt eller en skriftelig græsningsaftale, lyder det fra projektkoordinator hos Agri Nord Michael Palsgaard Andersen.

Projektet fra Naturpleje- og Hegningsnetværk Nordjylland omfatter ikke kun Græsning.dk. Ifølge Agri Nord er der også oprettet en Facebook-gruppe, hvor interesserede kan udveksle erfaringer om naturpleje.

Siden hedder Naturplejenetværket, og alle kan sende en anmodning via Facebook om at blive en del af gruppen. Man kan også finde linket til siden på Græsning.dk.

Læs også