800 millioner kroner er afsat til grøn omstilling

Regeringen vil afsætte en stor pose penge til en pulje, der er beregnet til miljø-, klima- og naturindsatser

Med en pulje på 800 millioner kroner i nye midler til miljø-, klima og naturindsatsen lægger regeringen på til en grøn Finanslov 2014. Sådan lyder fra Fødevareministeriet.

- Vi arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser i hele fødevaresektoren ved at gøre sektoren endnu mere moderne og miljøbevidst. For mig er det vigtigt, at vi investerer i økologi, så Danmark hele tiden er i front til at matche nutidens og fremtiden efterspørgsel efter bæredygtigt producerede fødevarer, siger fødevareminister Karen Hækkerup (S) på Fødevareministeriets hjemmeside.

Her fremgår det også, at regeringen afsætter pengene bredt til grøn omstilling. Pengene skal blandt andet gå til øget genanvendelse i forbindelse med regeringens kommende ressourcestrategi og på opfølgningen af Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger.

- Vi skal have mere natur og flere skove, som vi alle sammen kan nyde godt af. Og vi skal støtte op om, at borgerne, kommunerne og virksomhederne bliver endnu bedre til at genanvende. Derfor afsætter vi nu en grøn pulje til at sætte fokus på de miljøudfordringer, vi står over for, siger miljøminister Ida Auken (SF) på Fødevareministeriets hjemmeside.

Regeringen lægger op til, at de 800 millioner kroner i nye midler udmøntes fast over en fireårig periode.  

Den endelige aftale om Finanslov 2014 skal indgås i efteråret, og der vil den endelige udmøntning af pengene ifølge Fødevareministeriet blive fastlagt.  

Læs også