Et nyt kødteknologisk professorat på Københavns Universitet skal styrke den virksomhedsrettede forskning inden for kød
En forudsætning for en fortsat konkurrencedygtig
kødproduktion i Danmark er nye teknologiske landvindinger inden for miljø,
bæredygtighed og ressourceeffektivitet i fødevareproduktionen.
Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer (L&F) på
baggrund af, at professor Jorge Ruiz fra Universitat de Extremadura i Spanien fra
september bliver ny kødprofessor på Københavns Universitet.
L&F oplyser, at det nye professorat er blevet til
gennem et samarbejde mellem netop L&F, Danish Meat Research Institute, DMRI og
Københavns Universitet.
Branchen er stærkt repræsenteret i det nye samarbejde ved
medfinansiering af professoratet samt gennem udviklingsprojekter og erhvervs ph.d-projekter
hos Danish Crown, Tican og DMRI.
Ifølge L&F er der desuden nedsat en følgegruppe til
professoratet, der skal sikre den tætte tilknytning til erhvervet.