Fødevarestyrelsen er ved at se på, om det er muligt at få D-vitamin tilsat basisfødevarer
Det kniber for danskerne at få nok D-vitamin.
Derfor arbejder myndighederne på at få vitaminet tilsat
basisfødevarer, for at få danskernes indtag af D-vitamin op. Det skriver
Landbrug & Fødevarers webmagasin Foodculture.dk.
- Vi skal se på om det skal anbefales at flere
tager et kosttilskud med D-vitamin hver vinter. Og siden skal vi se på, om der
kan laves et program for mere tilsætning af D-vitamin til basisfødevarer. Det
er muligt, at obligatorisk D-vitamin-tilsætning er den eneste mulighed for at
øge indtaget af D-vitamin i alle dele af befolkningen, siger kontorchef i
Fødevarestyrelsen Else Molander til Foodculture.dk.
Der findes allerede en mini-mælk fra Arla og et
rugbrød fra Schulstad, hvor der er tilsat D-vitamin. Men ingen af produkterne
sælger ifølge Foodculture.dk særlig godt.
Fødevarestyrelsen har derfor bedt DTU regne på,
hvad effekten vil være, hvis der for fremtiden bliver obligatorisk for
fødevareindustrien at tilsætte D-vitamin til eksempelvis brød, fedtstoffer og
mælk.
Til efteråret kommer der nye næringsstofanbefalinger, og grænsen for det
anbefalede daglige indtag af D-vitamin sættes sandsynligvis op til 10 mikrogram
for alle. Dermed kan endnu flere danskere komme til at mangle D-vitamin.