Vi får for lidt

Fødevarestyrelsen er ved at se på, om det er muligt at få D-vitamin tilsat basisfødevarer

Det kniber for danskerne at få nok D-vitamin.

Derfor arbejder myndighederne på at få vitaminet tilsat basisfødevarer, for at få danskernes indtag af D-vitamin op. Det skriver Landbrug & Fødevarers webmagasin Foodculture.dk.

- Vi skal se på om det skal anbefales at flere tager et kosttilskud med D-vitamin hver vinter. Og siden skal vi se på, om der kan laves et program for mere tilsætning af D-vitamin til basisfødevarer. Det er muligt, at obligatorisk D-vitamin-tilsætning er den eneste mulighed for at øge indtaget af D-vitamin i alle dele af befolkningen, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander til Foodculture.dk.

Der findes allerede en mini-mælk fra Arla og et rugbrød fra Schulstad, hvor der er tilsat D-vitamin. Men ingen af produkterne sælger ifølge Foodculture.dk særlig godt.  

Fødevarestyrelsen har derfor bedt DTU regne på, hvad effekten vil være, hvis der for fremtiden bliver obligatorisk for fødevareindustrien at tilsætte D-vitamin til eksempelvis brød, fedtstoffer og mælk. 

 Til efteråret kommer der nye næringsstofanbefalinger, og grænsen for det anbefalede daglige indtag af D-vitamin sættes sandsynligvis op til 10 mikrogram for alle. Dermed kan endnu flere danskere komme til at mangle D-vitamin. 

Læs også