Fængselskøer lukkes ud

Søndag den 21. april ventes stor tilstrømning ved øko-dagen. Eneste fynske deltager i det store landsdækkende arrangement er Søbysøgård

Økodagen er en tilbagevendende begivenhed, som økologiske landmænd i hele landet hvert år står bag den tredje søndag i april. Sidste år var 142.000 danskere mødt op for at se det økologiske landbrug og ikke mindst for at opleve, når man for første gang lukker køerne ud på græs efter en lang vinter i stalden. 

Over 70 økologiske bedrifter deltager i arrangementet søndag den 21. april, og ved kvæggårdene lukkes køerne lukkes ud præcis kl. 12.00. De fleste gårde holder åbent fra kl. 10.00-14.00, og derfor opfordres der til, at man kommer i god tid og eventuelt tager en madkurv med.

Den fynske økodag

På Fyn er eneste deltager herregården Søbysøgård. Til gengæld er fængslets landbrug med for femte år i træk vært ved køernes forårsfest og Øko-dagen. Sidste år samledes over 7.000 mennesker for at se gårdens 125 køer blive lukket på græs.

Statsfængslet Søbysøgård ligger på en gammel herregård. Her har været fængsel siden 1933, og lige fra begyndelsen har der været drevet landbrug. Arbejdet med køerne er et beskæftigelsestilbud til de indsatte, og erfaringen viser, at det har stor positiv indvirkning på fangerne at få ansvar for dyrene. Søbysøgård arbejder også på at få de unge indsatte videre inden for landbruget, når de har udstået deres straf.

Landbruget på Søbysøgård har været økologisk siden 1999.

Læs også