De første 300 slagtesvin blev mandag morgen leveret til Danish Meat Company i Vrå. Det oplyser Fødevareforbundet NNF i en pressemeddelelse.

I begyndelsen forventer man at slagte mellem 600 og 700 svin om dagen – senere op til 4.000 slagtesvin om ugen.

Det er ifølge Fødevareforbundet NNF tredje gang inden for få år, man forsøger at drive et svineslagteri i Vrå under navnet Danish Meat Company. Første gang holdt slagteriet stand fra 2006 til 2008, og anden gang i 2010 i kun 11 uger.

-Tredje gang er lykkens gang. Vi alle sammen meget optimistiske og har pionerånden. Det er nærmest, som at komme hjem, siger tillidsmand Bøje Sørensen i pressemeddelelsen.

I første omgang slagtes, udbenes, opskæres, pakkes og sendes kødet fra slagteriet i Vrå, men det er planen, at man også skal i gang med forædling på et tidspunkt.

Det er den russiske fødevareproducent Sergei Medvedev, der er manden bag det genåbnede slagteri.