Dansk Holstein Østlige Øer samledes på Højlandsgården

Brødrene Robert og Richard Hansen åbnede stalddørene for kolleger, da avlsforeningen Dansk Holstein Østlige Øer holdt generalforsamling

Omkring 40 mennesker samledes for nylig i forbindelse med Dansk Holstein Østlige Øers generalforsamling. En dag der startede med et besætningsbesøg hos brødrene Robert og Richard Hansen, I/S Højlandsgården i Hårlev.

Robert og Richard Hansen driver et landbrug med 130 køer i et nyere staldsystem og de har i de sidste år brugt meget energi på avlsarbejdet i besætningen.

Et emne som brødrene fortalte mere om, da de fremmødte efter morgenkaffe på foderbordet og en rundgang i stalden, fortsatte generalforsamlingen efter en middag i Hårlev Hallen.

- Dansk Holstein Østlige Øer, her går det godt, indledte formand Johnny Nielsen, årets beretning og han kunne fortælle, hvordan man i det forgangne år igen har set en stor interesse for avlsforeningen og en stor søgning til de afholdte arrangementer. 

- Særligt vores ET aften i foråret 2012 var en succes. Her var der et »bredt« fremmøde til et ellers ret smalt emne, hvor RDM og Jersey også var inviteret, sagde Johnny Nielsen, der påpegede at idéen siden har været kopieret landet rundt. 

- Det er vi i bestyrelsen rigtig tilfredse med og det giver os mod på, at lave flere avls-specifikke møder, sagde formanden, der dog understregede, at det dog altid er et ønske at holde det sociale i højsædet.

- Mange unge mennesker møder op, også her til generalforsamlingen. Vores mission er at skabe de rammer der skal til, for at få kvægfolk til at mødes. Få en god forplejning og en snak, samtidig med at vi får brugbar viden med hjem i egen besætning, lød det fra Johnny Nielsen.

Du kan læse mere fra generalforsamlingen i næste udgave af LandbrugØst.

Læs også