Madhistoriker Else-Marie Boyhus vurderer, at kål vil få en renæssance i nær fremtid
Gammel kålkærlighed ruster ikke. I hvert fald viser en ny
undersøgelse, at det er danskere fra den ældre generation, der oftest serverer kål
til aftensmaden. Der er derimod langt imellem unge, som sætter kål på
middagsbordet.
Men den tendens vil ifølge madhistoriker Else-Marie Boyhus
ændre sig. Hun vurderer, at kålen i den kommende tid vil blive populær på samme
måde, som rodfrugter er blevet det. Det skriver Foodculture.dk.
- Rodfrugterne havde også et popularitetsproblem
tidligere, og i dag er de en integreret del af de danske køkkener. Dengang
begyndte kokke at lave spændende tilberedninger med rodfrugter, og det
forplantede sig i befolkningen og dermed supermarkederne. Det samme vil ske med
kålen, hvor det nye nordiske køkken i dag bruger kålen på en masse nye og
forskellige måder, siger Else-Marie Boyhus til Foodculture.dk.