Kål kan blive fremtidens rodfrugter

Madhistoriker Else-Marie Boyhus vurderer, at kål vil få en renæssance i nær fremtid

Gammel kålkærlighed ruster ikke. I hvert fald viser en ny undersøgelse, at det er danskere fra den ældre generation, der oftest serverer kål til aftensmaden. Der er derimod langt imellem unge, som sætter kål på middagsbordet.

Men den tendens vil ifølge madhistoriker Else-Marie Boyhus ændre sig. Hun vurderer, at kålen i den kommende tid vil blive populær på samme måde, som rodfrugter er blevet det. Det skriver Foodculture.dk.

- Rodfrugterne havde også et popularitetsproblem tidligere, og i dag er de en integreret del af de danske køkkener. Dengang begyndte kokke at lave spændende tilberedninger med rodfrugter, og det forplantede sig i befolkningen og dermed supermarkederne. Det samme vil ske med kålen, hvor det nye nordiske køkken i dag bruger kålen på en masse nye og forskellige måder, siger Else-Marie Boyhus til Foodculture.dk.

Læs også