Sjællandsk bedrift er bedst til reproduktion

En sjællandsk jerseybedrift er ved Agromek blevet kåret til landets bedste til at få køerne med kalv.

I år er det tredje gang, at Viking kårer de bedste besætninger i hver region indenfor reproduktionsresultater. Og ligesom for to år siden blev der i går ved Agromek også kåret en dansk mester blandt regionsvinderen.

DM-titlen gik til Steen Fischer Jensen, der har 230 jerseykøer i sin robotstald i Svallerup ved Kalundborg.

Drægtighedsprocenten i besætningen var i det forgangne år på 56 og reproduktionstallet på 0,5, hvor det på landsplan i gennemsnit er 0,16. Det giver en samlet reproduktionseffektivitet på 0,50.

Lommelygte om morgenen

- Vi gør alt, hvad vi formår, for at opdage brunst. Klokken halv seks om morgen går vi en tur med lommelygte for at se efter aktiviteter hos brunstige køer, og i det hele taget holder vi i dagens løb altid øje med køerne, fortæller fodermester Lars Hansen, der tirsdag modtog gaven og diplomet i Herning.

Men også samspillet med inseminøren Max Hansen, der har kommet i besætningen i 15 år, tilskriver Lars Hansen som en del af det gode reproduktionsresultat.

- Vi er næsten dagligt i dialog om status og om drægtighedsundersøgelser, siger han og oplyser, at insemineringsprocent ligger på 90.

Efter Steen Fischer Jensen med 50 procent reproduktionseffektivitet, fulgte Torben Lund Madsen, Ringkøbing, med 48 og Gunnar Schrøder, Rødding, med 47.

Læs også