Gjerskov: Landbruget leverer!

Landbruget er et centralt erhverv i Danmark, fastslog fødevareministeren flere gange på delegeretmødet.

Der var stor anerkendelse til landbruget, da fødevareminister Mette Gjerskov (S) onsdag formiddag talte på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

For nok er ministeren og primærerhvervet uenige om centrale ting som randzoner og efterafgrøder. Men ministeren erkendte samtidig, at landbruget er et centralt erhverv i Danmark.

- I leverer!

- I leverer mad til os alle sammen. I leverer cool cash til Danmark.

- I leverer på eksportsiden, og I leverer valutaindtjening. Det skal I blive ved med. Og det sker bedst ved, at vi taler sammen, fastslog Mette Gjerskov over for de delegerede i Herning.

Vil landbruget

I sin tale understregede ministeren gentagne gange, at det danske samfund har brug for de mange arbejdspladser, der genereres i fødevareerhvervet. Og hun slog fast, at både hun og regeringen vil landbrugserhvervet.

- Der skal være plads til både miljø og arbejdspladser. Og vi skal helt væk fra fortidens gammeldags regulering og produktionsbegrænsninger og se på udledningen i stedet for på produktionens størrelse, fastslog Gjerskov.

I Effektivt Landbrug torsdag kan du læse mere fra Mette Gjerskovs tale, hvor hun blandt andet lover, at landbruget vil blive inddraget i processen forud for de kommende politiske beslutninger.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også