DLG’s datterselskab overtager svensk foderfirma

Svenska Foder overtog tirsdag Hallands Frökontor, hvis aktiviteter blandt andet består af opkøb og salg af korn

DLG-koncernens svenske datterselskab, Svenske Foder, købte tirsdag Hallands Frökontor, hvis aktiviteter består af opkøb og salg af korn samt salg af gødning, planteværn, sædekorn med videre. Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Herfra lyder det, at Svenska Foder gennem de senere år har investeret i egne anlæg og samtidig lagt en offensiv strategi, hvor virksomheden er gået ind som del- eller helejer i flere selskaber.

- Vores mål er at udvikle Svenska Foder til en stærk spiller med en klar, lokal forankring, siger administrerende direktør for Svenska Foder Carsten Klausen i pressemeddelelsen.

Koncernchef i DLG og formand for Svenska Foder Asbjørn Børsting forklarer, at Svenska Foder har succes med sin strategi om at vokse via øget salg, men også via alliancer og opkøb samt nye produkt- og markedsområder.

- Alene i 2012 har Svenska Foder fået nye aktiviteter i Svenljunga, Vårgårda, Boråa, Sundsvall, Baltic Strait og Gotland, hvilket giver et klart signal om vores interesse i Sverige, og at den lokale indsats vil fortsætte, lyder det fra Asbjørn Børsting.

Læs også