- Det har været et godt år for økologien

Stor ros til regeringen fra økologerne i Landbrug & Fødevarer under dagens årsmøde.

Det er de positive toner, som formanden for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Uffe Bie, har fundet frem til det årsmøde, som sektionen onsdag afholder på Ledreborg Gods i Lejre.

Således indledte Uffe Bie med at konstatere:

- Det har været et godt år for økologien i Danmark. Et år, hvor den nye regerings visioner om økologi er endt i en egentlig handlingsplan, sagde han med henvisning til Økologisk Handlingsplan 2020, som fødevareminister Mette Gjerskov (S) kom med i juni måned.

Ifølge Uffe Bie handler den ikke kun om økologi i landbruget, men om en 360 graders indsats for at få økologi ud i alle landets kommuner og i den offentlige bespisning samtidig med, at der også er tiltag til at få de danske økologiske varer ud over rampen på eksportmarkederne.

- Det er rigtigt godt, at man tænker så bredt. Der er ingen tvivl om, at landmænd rigtig gerne vil levere økologi, men der skal være nogle at levere til – og det skal være til en fornuftig pris, sagde han.

I løbet af onsdagen får formanden lejlighed til personligt at overrække sin ros til fødevareministeren. Hun deltager nemlig onsdag eftermiddag i årsmødet, sammen med blandt andet præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschopp-Larsen og Roskildes borgmester Mette Touborg (SF), hvor der skal debatteres økologi i kommunerne. 

Læs reportage fra årsmødet i morgen i den trykte udgave af Effektivt Landbrug.

Tegn abonnement her.

Læs også