Måske strammere regler for traktorkørsel på vejene

Fremover kan det blive nødvendigt at tage et specielt kursus, hvis man skal køre med tungt lastede traktorvogne på landevejene

Trafiksikkerhedsordfører Jan Johansen (S) vil ifølge folketidende.dk have indført skrappere krav til, hvem der må køre med tunge traktorer og vogne på landvejene.

Han kalder den nuværende lovgivning forældet.

- Heldigvis er der ikke sket alvorlige ulykker med de store traktorer med vogne, som kører roerne til fabrikkerne i Nakskov og Nykøbing, men der er set uheld, dog uden personskade, og derfor ville det da være bedre at forebygge end at helbrede, siger Jan Johansen onsdag til folketidende.dk.

Ifølge folketidende.dk er der sket uheld i forbindelse med transport af roer. Eksempelvis væltede en vogn med roer ind i et hus og smadrede en mur i september. Ingen kom til skade ved uheldet.

- På mange andre trafikområder har vi lovgivning, som skal forebygge uheld og ulykker. Derfor har jeg spekuleret på, hvordan man kan skrue lovgivningen sammen for at gøre de kørekort, som dækker traktorkørsel, “up to date”, lyder det fra Jan Johansen.

Han siger til folketidende.dk, at det er skræmmende, at han med sit almindelige bilkørekort kan sætte sig ud i en kæmpe traktor med to fuldt læssede vogne og så køre.

- Jeg vil tage initiativ til, at vi på Christiansborg tager en diskussion, om det ikke er relevant at lovgive om en form for kursus for de, som skal køre med så store og tunge læs.

Læs også