Majsfokus skal forbedres inden ny høst

Majshøsten fra 2011 viser nu, at majsensilagen blev ensileret godt, men at der er langt mere svampedannelse end tidligere.

I onsdages faglige tema i Effektivt Landbrug, som har fokus på kvæg, kan du læse om Lallemand Nordic, der tog Effektivt Landbrug med på "Ensilage-tour", for at måle temperaturen på majsensilagen.

- Vi har ikke set de tårnhøje temperaturer, som vi tidligere har set, hvor termometeret har vist både 30 og 40 grader. Det fortæller mig, at ensileringsprocessen generelt er forløbet hurtigt og stabilt og at landmændene er gode til at få kørt ensilagen sammen og dækket ned, så stakken er forblevet stabil indtil åbningen, fortæller Henrik Hansen.

Dog så han og kollegaen Andrieu Bernard langt mere svamp i majsensilagen end tidligere.

Svampen er kommet efter åbningen af stakken. De to mænd fra Lallemand fortæller, hvorfor svampevæksten er kommet i majsensilagen i Effektivt Landbrug onsdag.

Læs også