Korntørreri skal sikre mølles fremtid

Mollerup Mølle har investeret i et helt nyt gennemløbstørreri

Mollerup Mølle på Mors har bygget et nyt Cimbria gennemløbstørreri, der er det første og det største af sin slags i Danmark med en kapacitet på 2.500 ton i døgnet.

Baggrunden for at etablere det nye tørreri er at effektivisere arbejdsgangen, fremtidssikre forretningen og forbedre miljøet – også i forhold til naboerne til hovedsædet i byen Mollerup på Mors.

- Før i tiden, da vi havde mindre kapacitet, kunne vi være nødt til at køre hele natten og flytte korn med gummigeden. Det gav en masse støj og støv, som byen omkring os nu gerne skulle blive fri for, fortæller Jakob Pedersen, der er salgsansvarlig hos Mollerup Mølle.

Bedre for miljøet 

Der fyres med naturgas i det nye tørreri, og det giver en energibesparelse.

Så her og nu giver det nye tørreri bedre afleveringsfaciliteter, effektiviseringer og miljøgevinster, men Jakob Pedersen ser også fremtidsperspektiver i det nye anlæg.

For i aflæsningshallen kan der også udleveres korn.

- Behovet for foder til den animalske produktion bliver mindre og mindre, så jeg vurderer, at vi kommer til at eksporterer mere og mere korn. Med det nye anlæg har vi gode muligheder for at levere til eksport, siger han.

Læs også