Pelsdyravlere mødes med branchefolk hos Heden & Fjorden

Vil priserne på skind forsætte med at stige? hvordan ser fremtidens marked for pelsdyravl ud, og hvad skal vi tage højde for i produktionen?

Det er spørgsmål, som danske pelsdyravlere nok vil stille sig selv ovenpå årets første pelsauktioner hos Kopenhagen Fur, hvor priserne stadig sætter rekorder og eksempelvis minkskind er nået til 545 kr. stk. – en stigning på 36 procent i forhold til sidste års gennemsnitspris.
Onsdag 30. maj inviterer rådgivningsselskabet Heden & Fjorden pelsdyravlerne i Midt- og Vestjylland til at møde et par af dem, som har mest føling med, hvad der sker i pelsbranchen og -markedet på globalt plan.
Direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur, og chefstrateg Svend Jørgen Jensen, Finanshuset Demetra, giver deres bud på, hvordan dansk pelsdyravl kan udvikles frem mod 2020 under de forudsætninger, som udviklingen i verdensøkonomien og den politiske opbakning til branchen giver. Begge har et indgående kendskab til, hvad der sker i pelsdyrbranchen og på markedet globalt set.
Mødet om pelsdyrbranchens vilkår i den nærmeste fremtid foregår onsdag 30. maj kl. 15.00 til 19.00 i Nupark, Holstebro.

MInkanalysen 

Heden & Fjorden udarbejder hvert år Minkanalysen, som er et benchmarking-redskab, hvormed den enkelte pelsdyravler kan optimere og udvikle sin indtjening.
Minkanalysen laves på baggrund af anonymiserede regnskaber fra ca. 100 pelsdyravlere, der har valgt at lade deres regnskab indgå. I analysen kan hver enkelt avler sammenholde sine egne resultater med kollegernes og spotte forbedringspotentialer.
Omkring 10 % af de danske pelsdyravlere henter rådgivning om blandt andet skat og driftsøkonomi, virksomhedsstrategi og miljø hos Heden & Fjorden. Rådgivningsselskabet laver desuden regnskaberne for en stor del af dem.

Læs også