Alle gode gange tre

Forrige lørdag løb den landsdækkende kampagne Fårets Dag af stablen, og Torupgaard Får & Lam i Rønnede medvirkede med stor succes igen.

Jens Frederik Skovsgaard Kragholm er den ene del af Torupgaard Får & Lam. Den anden del er hans kone med det omvendte efternavn Annemarie Kragholm Skovsgaard.

Sammen overtog de i 2004 gården i Rønnede, hvor de for andet år i træk har åbnet dørene i forbindelse med Fårets Dag, som også denne gang blev en produktiv og bekræftende oplevelse.

- Hele dagen forløb rigtig glimrende. Vi havde omkring 150 besøgende og en omsætning på 12.000 kr., da vi også sælger både kød, delikatesser og skind fra fårene. Samtidig har vi fået en meget åben og nysgerrig respons, hvilket sammenlagt bidrager til en positiv oplevelse, fortæller Jens Frederik Skovsgaard Kragholm.

Land og by
Og de besøgende tæller både lokale og byboere.

- Først og fremmest har vi besøgende fra Faxe, Næstved, og Dalby – hele lokalområdet - men vi fik også besøg fra flere fra København. Og vores gæster kan groft sagt deles op i to dele. Børnefamilierne og feinschmeckerne. De første kommer for at se dyrene og give deres børn en god oplevelse, hvorimod den anden del mere kommer for kødet.

- Vi ved, at rigtig mange danskere er kvalitetsbevidste og gerne vil køre langt for at se og købe lokale produkter, og det er vi blevet bekræftet i igen i år – også fordi vi får besøgende fra nær og fjern.

Tre gange i træk
Ovenpå de to gode oplevelser henholdsvis i år og sidste år holder parret sig derfor ikke tilbage for at deltage i Fårets Dag igen næste år.

- Vi synes, at Fårets Dag er et vigtigt fremstød, som giver os mulighed for at vise vores forhold og avl frem. Vi arbejder i det daglige under devisen, at dyr som har haft et godt liv smager godt, og den bliver bekræftet af vores gæster. Derfor er det nødvendigt med et gårdbesøg. Alle får syn for sagen, og børnene får lov til at holdene dyrene, og det er den rigtige vej at gå - nemlig gennem oplysning, forklarer Jens Frederik Skovsgaard Kragholm.

Læs også