Vi kan sagtens være med

Formand for Odsherreds Landboforening, Karl Otto Nielsen, holdt sin første beretning i forrige uge i Vig Forsamlingshus.

- Jeg har været formand i næsten et år, og selvom jeg har været medlem af bestyrelsen i flere år, er jeg blevet imponeret over vores organisations størrelse, og hvor mange rigtig dygtige medarbejdere, der er ansat til at yde os medlemmer rådgivning og hjælp, indledte formanden.

Selvom det det kniber med de synlige politiske positive tiltag, skaber og producerer dansk landbrug flere gode resultater og er derfor en central spiller i det danske samfund, forklarede han.

Landbruget yder sit
- Den samlede eksport fra hele landbrugssektoren udgør i dag tæt på 20 procent, og der er 12-13.000 heltidslandbrug. Disse bedrifter udgør grundlaget for ca. 150.000 arbejdspladser i den samlede fødevareklynge.

- Hvert heltidslandbrug bidrager med 10 arbejdspladser og har eksportindtægter for mellem 8 og 9 mio. kr. De seneste tal har vist rekordstor samlet eksport på mere end 70 mia. kr., og potentialet for yderligere fremgang er absolut til stede i landbruget i dag.

Karl Otto Nielsen forsatte med at understrege, at mulighederne især i Asien er store og efterspørgslen på kvalitetsfødevare er stigende i Østen. Det er her dansk landbrug kan bidrage med dyrevelfærd, klima, miljø og deraf følgende høje fødevaresikkerhed, sagde han.

- Det er svært at finde andre erhverv der bidrager så meget til samfundshusholdningen, ikke mindst i disse økonomiske så svære tider. Landbruget er med til at holde udvikling og arbejdspladser i de yderste områder af Danmark, hvor andre virksomheder har travlt med at lukke og flytte, fortalte formand

Læs også