Verdenskongres kommer til Fyn

Danmark er til sommer vært for verdens limousineavleres årsmøde. I lørdags var der over hele landet stor tilstrømning til Dansk Limousine Forenings åbent hus arrangementer.

I dagene 2. til 10. juli kommer omkring 200 limousineavlere fra hele verden til Danmark. Tilbage i 1990 var Dansk Limousine Forening vært for verdenskongressen, og igen i år byder eventyrlandet velkommen til et stort anlagt program, blandt andet med en H.C. Andersen event hos Inger og Niels Nielsen, Halvæble Limousine i Refsvindinge lørdag den 8. juli. Desuden er der besøg på Landsskuet i Herning, hvor der vil være udstillet over 200 limousiner, visit på Carlsberg og naturligvis besøg i flere andre danske limousinebesætninger.

Som en forsmag på sommerens fokus på den brune kødrace var der lørdag den 4. februar åbent hus i 13 besætninger over hele landet, og med besøgstal fra 50 til omkring 200 var det samlede besøgstal på omkring 2.000.

Formanden på besøg
Det var formanden for Dansk Limousine Forening, Søren Grunnet fra Billund, meget tilfreds med. Sammen med mange kødkvægsinteresserede fra land og by, kolleger og naboer, dukkede han op ved de to fynske arrangementer, henholdsvis hos Simon og Flemming Smidt i Ferritslev og hos Kaj Jensen i Flemløse.

Han glæder sig over interessen for limousineracen, som ikke mindst er blevet skærpet i forbindelse med det nye krydsningskalveprojekt.

- Vi var den første kødrace, der kunne tilbyde kønssorteret sæd. Derfor får mælkeproducenter en stor fordel med sæd fra vore to Viking-tyre, både at man er sikker på at få en tyrekalv og samtidig med stor kødfylde og dermed god klassificering, nævnte landsformanden under besøget i Ferritslev.

Efter jerseykøer
Her kunne de mange besøgende inde i den trods alt lune stald se seks moderdyr og stedets egen 4-årige tyr, Krogens Ditlev, som to gange har optrådt på Det Fynske Dyrskue og forventes at gøre det igen til sommer.

Efter de 60 jerseykøer i stalden rykkede de første limousiner ind på Tivekrogen 9 for seks år siden. Heriblandt en kviekalv, som dengang 9-årige Simon trak med på dyrskuet.

Som 15-årig er han fortsat meget aktiv i pasningen af limousinerne på gården i Ferritslev.

Læs også