SAC-centre samles

Specialisering kræver specialister og større centre også for salg og service. Det er baggrunden for samlingen af SAC centrene i Himmerland og Vendsyssel.

SAC-center Nord i Himmerland overtager nu også centret i Vendsyssel. Lager og administration samles i Himmerland, mens montørerne fra Vendsyssel med Christian Thomsen i spidsen fortsætter med at betjene kunderne. Nu sammen med montørerne fra Himmerland.

- De stalde, vi kommer i, bliver mere og mere specialiseret. Det er simpelthen nødvendigt for os også at give vore medarbejdere mulighed for at specialisere sig. Derfor er det nødvendigt med større centre, fortæller Michael Kjeldal Jensen, leder af SAC-center Nord med hjemsted i Nørager.

Han startede i 1993 som montør. I 2000 overtog han forhandlingen og ledelsen af SAC-centret i Himmerland. Og fra februar er området udvidet til også at indbefatte Vendsyssel. Fremover vil der være ni ansatte ved centret.

Michael Kjeldal Jensen ser optimistisk på fremtiden. Han skal nu i gang med montering af malkeanlæg og køleanlæg i en større stald i Farsø - og i løbet af det sidste halve år har han monteret to andre nye stalde, ligesom han har mange renoveringsopgaver ud over reparationerne.

Renoveringsopgaver
- Der er en gruppe landmænd, der ikke nåede at bygge stort, da det gik hurtigt. De renoverer nu, fortæller han og tilføjer, at han nu oplever en spirende optimisme.

De nye stalde, han har monteret, har været med side-by-side eller karrusel.

- Omkostningerne til robotstalde er simpelthen så høje, at mange banker ikke er meget for at finansiere dem, mener han og tilføjer, at for at robotterne skal fungere optimalt, er det vigtigt, der ikke bliver sat for mange køer til den enkelte robot.

Og det gør dem jo heller ikke billigere.

- Hvis man vil nøjes med at sætte 60 køer til pr. robot, kører det fint, siger han, der glæder sig til muligheden for, at folkene kan blive specialiseret.

- Ingen kan jo vide det hele, siger han.

Læs også