Direktør er vemodig efter farvel til Landbrug & Fødevarer

Direktør i Landbrug & Fødevarer, Claus Søgaard-Richter, 39 år, bliver ny partisekretær i Venstre, og forlader nu det, som han selv kalder Danmarks stærkeste erhvervsorganisation.

Partiet Venstre har fundet sig en ny partisekretær.

Landbrug & Fødevarers direktør, Claus Søgaard-Richter, er således i fredags blevet udpeget til posten som partisekretær af Venstres hovedbestyrelse. Foreløbig er det planen, at han fortsætter på direktørposten i Landbrug & Fødevarer frem til 1. juni, men han afviser ikke, at der kan laves en aftale med Landbrug & Fødevarer om, at han fratræder sin direktørstilling tidligere.

Claus Søgaard-Richter, der i år runder de 40 år, har tidligere været ansat som student og konsulent hos Venstre, og han var medlem af partiets hovedbestyrelse i 2001-04. I 2004 blev han ansat i Landbrugsraadet, og han har her været både vicedirektør og senere direktør.

Han fortæller til Effektivt Landbrug, at han naturligvis ser frem til sit kommende arbejde i Venstre, men det er ikke uden vemod, at han nu forlader landbruget.

- Jeg har været omdrejningspunkt for hele den fornyelse, som vi har lavet af Landbrug & Fødevarer. Da jeg kom ind i Landbrugsraadet, var der jo både Danske Slagterier, Fjerkrærådet, Kødbranchens Fællesråd, Dansk Landbrug og så videre. Nu er vi manifesteret i en stor og stærk organisation, og er vel nu Danmarks stærkeste erhvervsorganisation, siger Claus Søgaard-Richter.

Stærk formand
Han understreger, at det synliggøres i, at man i Landbrug & Fødevarer har en  markant og synlig formand i Niels Jørgen Pedersen.

- Og vi spiller en hel afgørende rolle på politikudviklingen i Danmark. Vi har den mest progressive kommunikationsstrategi i forhold til nogen anden erhvervsorganisation. Mit ønske, da jeg startede i 2004, det var, at vi lige præcis blev stærke på de felter. Jeg synes, at jeg forlader et Landbrug & Fødevarer, der er i topform, siger Claus Søgaard-Richter.

Tæt samarbejde med Venstre
Til spørgsmålet om Landbrug & Fødevarer nu skal forvente et endnu tættere samarbejde med Venstre i fremtiden, lyder det fra Claus Søgaard-Richter:

- Landbruget har i forvejen et fint og tæt samarbejde med Venstre. Det tror jeg ikke ændrer sig ved det her, lyder det.

I en pressemeddelelse fra Venstre lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at med ansættelsen af Claus Søgaard-Richter får Venstre en topprofessionel og dedikeret partisekretær, som kan styrke partiet.

 

Læs også