S: Hav nu tålmodighed

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, mener, at Landbrug & Fødevarer, skal have lidt mere tålmodighed inden de efterlyser politisk handlekraft.

Der er massiv fokus på at forbedre de danske virksomheders konkurrenceevne fra den nye regerings side.

Det mener socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht.

- Den nye regering har stor fokus på, at Danmark skal have forbedret sin konkurrenceevne. Vi skal have sikret, at vi via trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiver og arbejdstager får forbedret vores konkurrenceevne. Det skal ske allerede i foråret 2012, siger han.

Han fortæller, at han godt kan forstå, at der fra virksomhedernes side er en utålmodighed om at få gjort noget ved konkurrenceevnen.

- Men vi har ikke engang siddet i 100 dage endnu, og jeg kan godt forstå, at der er en hel del frustration med områder omkring konkurrenceevnen, som vi i igennem en del år ikke har fået taget livtag med. Men nu er der altså kommet en ny ledelse i Danmark, og vi har i sinde at tage et alvorligt livtag med konkurrenceevnen, så lidt mere tålmodighed, lyder det fra Benny Engelbrecht.

Glemmer risikovurdering
Den socialdemokratiske erhvervsordfører advarer dog også mod Landbrug & Fødevarers analyser. Han har ikke sat sig specielt ind i den netop offentliggjorte konjunkturanalyse, men han mener, at der ofte i analyser fra Landbrug & Fødevarer mangler fokus på risikovurderingerne.

Landbrug & Fødevarer og deres medlemsvirksomheder inden for eksempelvis svineslagteri-, mejeri, frø-, oksekøds- og fjerkræsektoren glemmer ofte at tage højde for, mener han, at der inden for flere områder er meget mindre risiko ved at drive virksomhed i Danmark end i udlandet.

- Der nogle ting, som vi kan, og er meget sikre på i Danmark. For eksempel er rammevilkårene meget stabile. Etableringsomkostningerne er meget stabile, og det er nemt at skaffe sig af med medarbejdere. Stort set ved at blinke med øjnene kan man skaffe sig af med et stort antal af sine medarbejdere. I en række andre lande i Europa, er det meget vanskeligere, og der er meget større risiko forbundet ved at drive virksomhed, siger Benny Engelbrecht.

Læs også