Gennembrud til Frankrig for hornløse Blonder

Fire avlere, der har satset på at lave hornløse Blonde d´Arquitaine, lægger ikke skjul på, at det har været en lang proces at nå til det store salgsgennembrud, det er at eksportere sæd til moderlandet Frankrig. Nu glæder de sig over franskmændenes anerkendelse af racen.

Ti års avlsarbejde kulminerer nu ikke blot i et ti års jubilæum, men i et stort gennembrud for de fire Blondeavlere, Erik Poulsen, Knud P. Jørgensen, Thorkild Hviid og Hans Oluf Juhl, der er stifterne bag selskabet BABS PolledBlonde I/S.

Deres hobbyforretning har nemlig nået en milepæl, idet det nu er lykkedes dem, at kunne eksportere sæd fra deres pollede (hornløse, red.) Blonde d´Aquitaine til moderlandet Frankrig.

Mødt med fordomme
Vejen til denne sejr har nu ikke været lige til, for den polled Blonde har været mødt med fordomme undervejs, idet den oprindeligt er lidt af et krydsningsprodukt. Det polled gen stammer oprindeligt fra Angus, hvilket i starten kostede lidt egenskaber i forhold til type, holdt op imod den traditionelle Blonde d´Arquitaine.

- Kvalitetsforskellen bliver dog mindre og mindre, lyder det fra Erik Poulsen, der fortæller, at målet hele tiden har været, at de polled Blonde skal kunne klare sig på en dyrskueplads på lige fod med de hornede.

Eksport til flere lande
De fire avlere udstiller så vidt muligt på dyrskuepladserne og det var da også på Landsskuet sidste år, at to franske dommere fik øje for de pollede dyr og dermed kan tildeles en del af æren for gennembruddet til eksporten til franske avlere.

Indtil videre har BABS PolledBlonde I/S eksporteret sæd til både Norge, Sverige, Tjekkiet, Frankrig, Irland og Tyskland og desuden har der været forespørgsler fra England og New Zealand.

Læs også