Aalborg sendte Axelborg en hilsen om mere faglighed

Ophedet debat onsdag aften på medlemsmøde hos AgriNord om faglighed - eller mangel på sammen - i Landbrug & Fødevarers arbejde.

- Jeg føler, at vi er nødt til her fra forsamlingen at sende en hilsen med til Landbrug & Fødevarer – til bestyrelsen.

Sådan afrundede formanden for AgriNord, Carl Chr. Pedersen, foreningens medlemsmøde onsdag aften i Aalborg.

Her regnede kritikken ned over Landbrug & Fødevarers faglige-politiske arbejde fra flere sider. Blandt andet gik kritikken på, at man har undladt at bruge det såkaldte Peter Pagh-responsum i sit arbejde.

Ifølge Carl Chr. Pedersen skal der ske en politisk indberetning, hvis der kan trækkes tråde fra den juridiske kritik af Miljøministeriet i Peter Paghs responsum til den måde, Danmarks vandløb er blevet administreret på, og til den måde de aktuelle vandplaner bliver implementeret.

Hjemmearbejde
Han tilføjede, at han vil have et svar på, om Peter Pagh-responsummet er et værktøj, som kan eller skal bruges i Landbrug & Fødevarer fremadrettet?

- Og det vil jeg gerne have, at I tager med hjem, sagde han til Landbrug & Fødevarers formand Niels Jørgen Pedersen og miljødirektør Niels Peter Nørring, der begge var på mødet.

- Det sidste kan jeg svare på med det samme, der er jo ingen grund til, at vi tager det med hjem, lød svaret fra Niels Peter Nørring.

- Jo, der er nemlig en grund til, at I tager det med hjem. Det skal hjem i Landbrug & Fødevarers bestyrelse. Det er det, forsamlingen her har sagt – og det tager I med hjem, svarede Carl Chr. Pedersen.

- Men vi har drøftet brugen af Peter Paghs responsum, svarede Niels Peter Nørring.

Men det ville AgriNord-formanden ikke acceptere:

- Det er min konklusion. Og den er du velkommen til at kommentere på, på et andet tidspunkt, fastslog Carl Chr. Pedersen. 

Fik du så den forklaring, du efterspurgte?, ville Effektivt Landbrug gerne vide fra AgriNord-formanden efter mødet.

- Nej, egentlig ikke. Men det forventer jeg at få. Det er den besked, vi har sendt med vores folk til Axelborg her fra Aalborg, fortæller Carl Chr. Pedersen.

Læs også