DC Beef giver 130 øre i restbetaling

Rekordslagtninger, markant noteringsfremgang og øgede markedsandele. Sådan kan regnskabsåret for DC Beef sammenfattes.

Det er et stærkt DC Beef, der går ud af regnskabsåret 2010/11.

Sådan lyder det fra selskabet selv, efter regnskabet i går blev offentliggjort.

Over året har kreaturandelshaverne kunnet opleve en gennemsnitlig noteringsfremgang på 2,32 kroner eksklusiv restbetaling, som kommer helt op på 130 øre pr. kilo.

Den høje notering har også betydet en stigning i slagtningerne - både i Danmark og i Tyskland, og DC Beef har i løbet af 2010/11 slagtet cirka 30.000 flere kreaturer end året før.

- Når vi ser på den position, vi har opnået på markedet i Danmark, så giver det meget mening, at vi har brugt en del af året på at afsøge muligheden for at bygge et nyt kreaturslagteri i Danmark. Den beslutning er vi klar til at bede bestyrelsen om at træffe i løbet af foråret, og årets resultat understreger, at der er plads til moderne slagteridrift i Danmark, siger direktør for DC Beef, Lorenz Hansen.

Lavere tyske omkostninger
I lighed med resten af Danish Crown koncernen er det konstellationen mellem danske og udenlandske afdelinger, der er forudsætningen for konkurrencedygtigheden. DC Beefs afdeling i Husum i Nordtyskland bidrager således mærkbart positivt til divisionens udvikling.

- De lavere omkostninger syd for grænsen gør en stor forskel, siger Lorenz Hansen, som samtidig ser ind i nye muligheder, efter DC Beef ved regnskabsårets slutning har overtaget tradingselskabet Raynal Petersen i Frankrig.

Flere andelshavere
DC Beef har oplevet en tilgang af nye andelshavere i løbet af året, og samtidig med en rekordhøj restbetaling og notering, giver årets resultat mulighed for at konsolidere divisionen med 39 millioner kr., mens 96 millioner kroner udbetales til ejerne som restbetaling.

- I et marked med hård konkurrence, er vores konkurrencedygtighed - både herhjemme og internationalt - en væsentlig parameter, når man som landmand skal vælge, hvor man vil afsætte sine dyr. Og er det meget glædeligt, at vi er et attraktivt tilvalg for andelshaverne, siger formand for DC Beef, Peder Philipp.

Læs også