Gigant-messe med gigantisk optimisme

Maskinbranchen melder om tocifrede vækstrater og en solid tro på fremtiden på Agritechnica i Hannover.

- Stemningen er ikke blot optimistisk her i Hannover. Den er gigantisk optimistisk, fastslog Klaus Pöttinger i går på Agritechnica.

Dermed indrammede medindehaveren af det østrigske familiefirma, der producerer græs- og jordbearbejdningsmaskiner, den stemning, der hersker her i Hannover.

Alene i det forgangne regnskabsår har familiefirmaet Pöttinger en omsætningsstigning på 30 procent. Og fremtidsudsigterne er endnu mere lovende, forsikrer Klaus Pöttinger. 

Fantastisk udsigt
En anden topchef, der ser optimistisk på maskinbranchens og landbrugets fremtid, er Andreas Klauser, som er CEO hos Case IH.

- Markedsudsigterne er fantastiske, fastslog han i går. Alene i Europa venter han en vækst i salget af Case IH’s maskiner på 50 procent frem til og med 2015. Og vækstudsigterne i Asien og Sydamerika er om muligt endnu bedre for firmaet.

Rekordniveau
Også ved gårsdagens åbning af Agritechnica blev branchens stærke vækst dokumenteret.

VDMA’s administrerende direktør Dr. Bernd Scherer fastslog, at prognoserne for 2012 vil betyde, at omsætningen af tyskproducerede landbrugsmaskiner når et rekordniveau fra 2008 - altså før finanskrisen satte ind.

Læs også