21-årig veteran vandt

Niels Balle fik sølv

Den kun 21-årige Thomas Bertram fra Jerslev i Vendsyssel vandt klassen for en-furede plove, tilmed for tredje år i træk. Hele 34 veteranpløjere stillede op ved det første fælles danske mesterskab for alle landets veterantraktorklubber med deres grej fra før 1960. Mesterskabet blev afholdt på Fyn.

Thomas Bertram hentede 100,50 point med sin 15 hk en-cylindrede Deutz fra 1954 og en Langeskov-plov fra familiens samling på ikke mindre end 80 veterantraktorer.

For tiden er Thomas Bertram soldat i Slagelse. Alligevel fik han trænet til DM-stævnet, idet han havde medbragt traktor og plov under tjenesten, og lånt et stykke jord på Idegård tæt ved kasernen i Antvorskov.

Fynske Henning Sørensen hentede i alt 102,75 point som vinder af klassen med flerfurede liftplove. I klassen for flerfurede vendeplove gik sejren til Jens Peter Ridder fra Hårlev med hans Fordson Major med jernhjul.

Der var spænding til det sidste, da årets danske mesterskab i standardpløjning blev afgjort på den berømte mark på Langagergård i Sdr. Nærå på Midtfyn.

Efter fredagens semifinale i stubjorden førte 59-årige Niels Balle fra Trige, der i 1985 blev verdensmester på den selvsamme mark og med både den samme MF 165 traktor og Kverneland to-furede plov.

Føringen var dog kun med et halvt point foran den 30 år yngre Martin Døssing fra Kjellerup, og da den samlede vinder af standardklassen for seniorpløjere blev udråbt i teltet lørdag eftermiddag, var rollerne byttet om. Med 0,75 point vandt unge Martin Døssing efter suveræn pløjning i grønjorden.

Vendeplovtitlen vendte igen
Indenfor vendeplovene var der »sædvanen tro« hård kamp mellem sidste års danske mester Søren Korsgaard fra Holstebro og Søren Svenningsen fra Nibe, som de tre år forinden var DM-vinder.

Efter fredagens stubjordspløjning havde Søren Korsgaard 2,5 point mere, men alligevel lykkedes det Søren Svenningsen at vinde titlen tilbage på et flot pløjearbejde i grønjorden om lørdagen.

Læs også