Stor maskindemo med flere mærker

Hjallerup Maskinforretning afholdt stor maskindemonstration ved Brønderslev i går. Både Kverneland og Kongskilde viste deres kunnen bag Fendt og Massey Ferguson traktorerne.

Hjallerup Maskinforrretning har valgt Kverneland.

Så da forretningens store maskindemonstration løb af stabelen i går mellem Brønderslev og Tylstrup, kørte Kvernelands Accord såmaskiner i den våde muld.

Sælger Jørgen Nødbak, der altid har været fuldt tilfreds med det tidligere Väderstad, er fuld af lovord overfor maskinerne, der for første gang markedsføres i større stil i Danmark. Det sker efter Kverneland ikke længere skal være importør af de konkurrerende Väderstad maskiner.

Fremover vil Hjallerup Maskinforretning med de seks afdelinger markedsføre hele Kvernelands produktpalette, fortæller sælgeren.

Kvernelands såmaskine Accord MSC+ er en såmaskine til direkte såning med hjul foran discsektionen. Det betyder en god pakning af jorden, fremhæver Jørgen Nødbak. Luftsåmaskinen kan monteres med gødningsplacering og Isobus, så traktorens skærm kan bruges til aflæsning af elektronikken i den efterfølgende maskine.

Også en lidt mindre Kverneland, luftsåmaskine af typen Accord SX Utra med rotorharveskær, blev præsenteret.

Kongskilde sælges fra Mors
- Överum-ploven passer godt til Morsøs svære lerjord, derfor er vi glade for at sælge den, siger Klaus Andersen, Morsø Motor Kompani, der tilhører Hjallerup Maskinforretning-familien og derfor var med til maskindemonstrationen.

To forskellige Överumplove kørte i marken. Det skete i samarbejde med Kongskilde og salgschef Tommy Overby. Med til Kongskildefamilien hører nemlig Överumploven. Den kommer fra verdens ældste stadig producerende plovfabrik. Og den har fået lov at beholde både farve og navn, selvom den nu er en del af Kongskilde-sortimentet.

Morsø Maskincenter har netop overtaget salget af Kongskilde produkter i hele Nordjylland - nord for Limfjorden. Dermed sælges Kongskildes produkter ikke længere fra Sindal Traktorkompani. Det bliver Morsø Motorkompani, der fremover står for salget af Kongskilde, men der vil kunne fås reservedele i alle Hjallerup Maskinforretnings afdelinger.

- En femfuret Överum plov bliver let trukket af en 130 til 200 hestes traktor, fortæller Klaus Andersen. Det skyldes muldpladernes udformning. At ploven er nem at trække betyder også meget for kapacitetsomkostningerne, da den så bruger mindre brændstof.

Mindre traktorer attraktive i tiden
Også traktornyheder blev præsenteret på demo-dagen. Og det var specielt blandt de mindre traktorer, der var nyheder.

5400 MF- serien har nu samme front og design som de store traktorer, den skrå front giver et perfekt udsyn til en læssetraktor, fremhæver direktør Lars Pedersen, der nu får et dusin hjem af den traktor.

Fendts nye 700 serie med hhv. 200, 220 og 240 hk har fået ny kabine med glas i taget og SCR-teknik. Også den blev præsenteret som en god læssetraktor. Den første af de traktorer leveres snart i Nordjylland.

Så selvom traktorsalget ikke går så hurtigt og i så store udgaver som tidligere, er der stadig godt gang i salget, understreger Lars Andersen fra den store maskindemonstration.

Læs også