Hollændere køber igen dansk landbrugsjord

Landboforening glæder sig over stigende interesse fra hollandske landmænd. Faldende danske jordpriser har igen gjort det attraktivt at opkøbe jord i Danmark.

Prisen på landbrugs- jord og bedrifter er nu faldet så meget, at hollandske landmænd igen har fået mere appetit på at købe op i Danmark.

Et tysk mundheld siger, at konkurrence skaber liv i forretningen, og præcis sådan ser direktør Per Grønbæk på udsigten til, at hans rådgivningsvirksomhed, Sønderjysk Landboforening i Vojens får flere hollandske kunder og medlemmer.

- I flere år har der været langt mellem, at landbrugsbedrifter er blevet handlet, og det er ikke godt for et erhverv, når det både er svært at komme ud og ind, så jeg hilser det velkomment, hvis vi kan få fastsat en aktuel pris på jord og bedrifter, siger Per Grønbæk.

Får mere for pengene
Hollandske landmænd får meget for pengene, hvis de investerer i Danmark i stedet for i Holland. Sælger en hollandsk landmand 100 hektar i sit fødeland og sætter sig i flyttebilen, kan han, når han kommer til Danmark, købe 300 hektar for de penge, han fik ved at sælge i Holland.

Hollandske landmænd har i et par år mest observeret markedet for dansk landbrugsjord og bedrifter, og nu er priserne kommet så langt ned, at flere hollændere er begyndt at slå til.

Prisen på landbrugsbedrifter er visse steder i Danmark faldet med op til 50 procent i de seneste tre år, og nu vurderes bunden at være nået.

Læs også