L&F: På tide vi får det valg

Niels Jørgen Pedersen, formand for Landbrug & Fødevarer, ser frem til at få en afklaring på den politiske situation i Danmark.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, er tilfreds med, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu endelig har udskrevet valg. Et valg der finder sted 15. september, og som der reelt har været valgkamp til i det sidste halvandet år.

- Jeg ser frem til en afklaring, så vi kan komme videre. Det har vi behov for. Jeg ser også frem til, at politikerne endelig kommer i arbejdstøjet igen, så vi kan få skabt nogle konkrete politiske resultater. Tingene har nærmest stået stille i det sidste halvandet år, siger Niels Jørgen Pedersen.

Formanden for Landbrug & Fødevarer forventer ikke, at landbruget kommer til at spille en særlig stor rolle i den kommende valgkamp.

- Landbruget tror jeg ikke specielt kommer til at fylde meget. Jeg tror til gengæld, at økonomi, kommer til at fylde meget, og hvad det er, som landet skal leve af i fremtiden. Vi kan jo ikke leve af at klippe hinanden alle sammen i fremtiden. Vi er nødt til at have solgt noget ud af landet. Det tror jeg, at der kommer en del fokus på i valgkampen, siger han.

Søger arbejde med alle sider
Som erhvervsorganisation er der tradition for, at man forholder sig neutral i valgkampe og ikke peger på den ene frem for den anden. Det gælder også hos Landbrug Fødevarer, og man vil derfor i valgkampen, da heller ikke gå ud at pege på enten Helle Thorning Schmidt (S), Lars Løkke Rasmussen eller en helt tredje, som den foretrukne næste statsminister.

- For os er det meget vigtigt, at vi kan samarbejde uanset hvilken regeringen vi måtte få efter et valg, lyder det fra Niels Jørgen Pedersen, der fortsætter:

- Vi arbejder hele tiden på at få vores dagsorden igennem uanset hvilken regering, der sidder ved magten, siger han, og tilføjer at man fra fødevareerhvervet i øjeblikket i sær arbejder på at få mere gang i eksporten.

- Sker det, så kunne det være, at det hele bliver lidt nemmere, lyder det.

Læs også