DM i havetraktortræk

Den 8. DM. Afd. i havetraktortræk / gardenpulling køres i Foldingbro den 27. august kl. 11,00 på Ribevej 53.

I år kommer Falck fra Brørup og viser hvordan man frigør en person, som er klemt fast i en bil. Med deres frigørelses udstyr. Der bliver også mulighed for at børnene kan komme med ud og køre en tur i en Falckbil.

Dette vil forgå i pausen mellem 2 klasser, indtil videre har 7 stk. gardenpuller fra Tyskland meldt deres ankomst. Der arbejdes også på at få nogle hollænder op til stævnet de har nogle af de stærkeste i Europa i compact diesel klassen.

- Der vil blandt andet være hoppeborg til børnene. Man kan selvfølgelig også få både tørsten og sulten stillet, lyder det fra arrangøren Foldingbro Borgerforening.

Hvad er Garden Tractor Pulling?
En gardenpuller er en specialbygget havetraktor, som bliver koblet foran en specialbygget slæde, som skal slæbes længst muligt op ad en 60 m lang og 6 m bred bane. Banen afgrænses i siderne af 2 kridtlinjer, som traktoren ikke må berøre. Hvis dette sker, bliver man diskvalificeret. Kører man de 60 m får man et ”Full Pull”. Er der flere gardenpullere i samme klasse som opnår ”full pull”, skal de ud i en ”Pull Off”, hvor slæden gøres tungere.

Garden Tractor pullerne har fra 20 HK til 300 HK efter hvilken klasse de deltager i og med omdrejningstal på over 14.000 i minuttet.Traktorerne kan være bygget som en standardhavetraktor (stock) eller specielt til formålet (modificeret).

Stock-klassen er standardhavetraktorer med tunede motorer. De modificerede kan være med toptunede benzinmotorer fra motorcykler, biler eller ultralet-flyvemaskiner.

Den sidste klasse er Compact Diesel-klassen. Her tuner man en max. 2½ liters dieselmotor med en turbo. Der er 5 klasser i alt: 350 kg. Stock hvor chaufførens alder er fra 8 år til 16 år. 500 kg. Modificeret, hvor chaufførens alder er min. 12 år. 600 kg. Compact Diesel, hvor chaufførens alder er min. 16 år.

Alle gardenpullere er synet og godkendt af foreningen og har en ansvarsforsikring gennem DTP (Dansk Tractor Pulling), som er moderforeningen for DGTP. Se mere på www.DGTP.dk.

Læs også