Land-Live skal have nyt liv

Styregruppen bag den populære fynske gårdkoncert ønsker at blive afløst. Det er nu op til Centrovice at afgøre arrangementets fremtid.

- Mange tak for i aften og kom godt hjem. Det var hermed min sidste aften som medansvarlig, og jeg ved også, at et par af de andre i styregruppen stopper. Så måske var det derfor også den sidste Land-Live.

De mange tilbageværende af de 800 gæster ved årets »ko-koncert« på Gl. Krogård i Såderup fik noget at tænke på, da Vibeke Nielsen havde denne afsked fra scenen ved et-tiden i det store telt efter ellers forrygende aften forrige fredag.

- Jeg var med til at føre ideen om en land/by-koncert ud i livet for syv år siden. Det har været en kæmpe oplevelse og en personlig udvikling at have været med til alle årene. Men både jeg og de øvrige har brugt rigtig mange kræfter, og hvert forår har det optaget rigtig meget af mine tanker - så mange, at det nok også er gået ud over familien, siger landmandskonen fra Uggerslev til Landbrug FYN som begrundelse for sin beslutning.

Også gårdejer Jens Bang Nielsen fra Røjle, der ligeledes var med fra starten, da samfundskontaktudvalget i det daværende LandboFyn startede koncerterne ved kvægstaldene, stopper nu. Det samme gør gårdejer Carsten Hedegaard fra Herrested, som har været med de seneste år.

Hans Jacob Clausen fra Rudkøbing er som bestyrelsesmedlem i Centrovice også med i styregruppen. Han beklager beslutningen og oplyser, at initiativet for videreførelsen af det populære arrangement nu ligger hos landboforeningens bestyrelse.

- Vi vil her i sommer evaluere det hele, og derefter tage stilling til Land-Live's videre liv, lyder det fra det langelandske bestyrelsesmedlem, der ligesom de øvrige i styregruppen betegner årets koncert som en af de mest festlige og stemningsfyldte.

   

På gården Tornløkke på Tåsinge har Jens Peter Slæbæk Nielsen glidende skiftet driftsform. I dag er svineproduktionen ophørt, og i stedet beskæftiges nu 14 ansatte i Torneløkke Anlægsgartner og Servicefirma ApS.

Læs også