Stort Hjørring Dyrskue

FESTDAGE: Hjørring Dyrskue fredag den 17. og lørdag den 18. juni byder på dyr, maskiner, forlystelser og mange aktive udstillinger for voksne og børn.

At der ikke kommer tivoli på årets Hjørring skue har frigjort plads i det nordvestlige hjørne af dyrskuepladsen. Det betyder bedre forhold for Det grønne hjørne, som flyttes hertil og for udstillingen af veterantraktorer, som tidligere har levet en noget indeklemt tilværelse, og det giver også bedre plads til maskinudstillingen i det hele taget. I stedet for tivoli kommer HopHans.

Og selvom maskinudstillingen på Hjørring Dyrskue får ekstra 5000 kvadratmeter til rådighed er den stort set udsolgt. Den samlede udstilling udgør 32.000 kvadratmeter. Jesper Billund, LandboNord, der har kontakten til udstillerne, har oplevet stor interesse for at udstille på dyrskuet. Det har der også været de tidligere år, men han har selvfølgelig været spændt på, om de sidste 5000 kvadratmeter kunne sælges. Det kunne de.

Over gennemsnittet
Tilmeldingen af dyr til Hjørring Dyrskue betyder lidt færre dyr end sidste års rekordantal. Der er tilmeldt i alt 883 dyr mod 925 sidste år. Over de seneste 10 år har tilmeldingerne ligget mellem 726 og 925 dyr, så det er stadig over gennemsnittet.

- Det er hos kvæg og heste, der i år har været lidt mindre interesse for at udstille, mens vi har fremgang blandt får og kaniner og på 4H’s børnedyrskue, hvilket vi glæder os meget over. Det er dejligt, at børnene er aktive med deres dyr, siger dyrskueansvarlig Karin Møller Larsen.

For hesteudstillernes vedkommende mener hun, at eftervirkninger af finanskrisen, kan spores, fordi det under krisen var det svært at sælge føl. Derfor undlod mange hesteejere at bedække deres hopper og nu mangler skuet både følhopper og unge heste.

- Blandt kvægavlere tegner der sig ikke noget entydigt billede. Vi har 26 færre sortbrogede malkekøer, men 21 flere jersey, siger den dyrskueansvarlige.

Stort program
Der er stort hesteshow fredag aften Steen Bertram viser en mangfoldighed af veteranmaskiner frem, der er fåreklipning, friesershow, gymnastik og flyvende motorcykler.

Det aktive hjørne for børn i alle aldre får besøg af en klovn og her kommer børnene selv i aktivitet med at malke, kærne, smede og meget mere.

2500 skolebørn fordelt på 31 klasser kommer også rundt på dyrskuet, hvor de vises rundt af 20 guider - der er aktivitet for alle aldre på Hjørring Dyrskue.

Læs også