Slut med to søer i samme boks

Egebjerg lancerer en ny æde-/hvileboks, der er udviklet, så man skulle kunne undgå, at to søer forsøger at mase sig ind boksen på én gang.

Egebjerg præsenterer ny æde-/hvileboks med patenteret forbindelsesstang mellem for- og baglåge, der har integreret fjeder.

- Det sikrer søerne og øger boksens levetid, oplyser man hos Egebjerg.

Den nye æde-/hvileboks er ifølge Egebjerg løsningen på et velkendt problem i drægtighedsstalden. Nemlig når to søer på samme tid forsøger at gå ind i en æde-/hvileboks, hvilket resulterer i overbelastet inventar og overbelastede søer.

Inventarets levetid risikerer at blive forkortet og søerne kan lide overlast, pointerer man hos Egebjerg, der mener at have løst problemet via sin nye æde-/hvileboks.

- I stedet for at inventar og søer lider overlast, når to søer forsøger at presse sig ind i samme boks på samme tid, vil baglågen, på grund af den fjederbelastede forbindelsesstang, give efter for den øgede belastning, lyder det.

Testet
Hos Egebjerg mener man, at det siden æde-/hvileboksens opfindelse har været en udfordring at få søerne til at bruge den optimalt.

- Når søerne bruger æde-/hvileboksens rigtigt, er det det nemmeste og mest sikre system til løsgående drægtige søer. Men ind i mellem ser vi bokse, der bliver overbelastede, og det skyldes i stort set alle tilfælde, at to søer har forsøgt at gå ind i samme boks på samme tid, siger salgschef Kim Tholstrup fra Egebjerg International A/S.

I mere end et halvt år har firmaet testet den nye patenterede boks, som ifølge producenten har løst problemet med overbelastede stisider, låsemekanismer og baglåger i forbindelse med uhensigtsmæssig brug af boksen.

Flere nyheder
Ifølge Egebjerg er der sket flere fornyelser i den nye boks.

- Samtidig med at vi lancerer den nye patenterede forbindelsestang, har vi lavet en række andre tiltag, som øger brugervenligheden af æde-/hvileboksen – både for dyr og mennesker, siger Kim Tholstrup.

Eksempelvis er den bageste fod på stisiden gjort justerbar 360 grader rundt, samt op og ned, hvilket betyder, at boksen nemmere kan passes forskellige spaltetyper og gulvfald.

- Foden er samtidig rykket længere ind under stisiden, så det er meget nemmere at skrabe ned og holde rent bag søerne, siger Kim Tholstrup.

Arbejdsvenlig
Salgschefen oplyser, at den nye model »2011«, som den eneste boks på markedet, har sidehængt forlåge. Det betyder, at der ikke er nogle generende rør over soen, og det derfor er muligt at gå helt ind i boksen for at vaccinere soen og de to nabosøer.

- En meget arbejdsbesparende funktion, der er medvirkende årsag til, at æde-/hvileboksen har fået topkarakterer i arbejdsvenlighed, siger han.

Læs også