Svinestalden er skiftet ud med rejser i hele verden

Håndplukkede oplevelser og aktiv ferie har høj prioritet hos Mols Rejser. Bureauet har mange kunder med landbrugsbaggrund, og derfor arrangerer det jævnligt rejser med landbrug som tema.

Familien Mols fra Jelling kender landmandslivet særdeles godt. Ægteparret Jørgen og Inge Mols er tidligere svineproducenter, og deres gård vest for Jelling er stadig aktivt landbrug, eftersom den ene af deres to sønner har overtaget produktionen. Men så ophører ligheden med de fleste andre landbofamilier også.

For i stedet for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, har Inge Mols' fortid som folkeskolelærer og senere underviser VUC, aftenskole med mere ført en hel forretning med sig i rejsebranchen.

- For 30 år siden var jeg tysklærer for et hold studerende. Vi blev enige om at arrangere end studietur til Tyskland for ligesom at prøve noget af det af, jeg havde lært dem. Pludselig stod jeg med et hold på 25 personer midt i Berlin. Og der fra har det faktisk udviklet sig til det, det er i dag, siger Inge Mols, der for godt ti år siden stiftede rejsebureauet Mols Rejser, som hun i dag ejer sammen med sin anden søn, Christian Mols.

Masser af kultur og historier
Jørgen Mols har altid været meget engageret i det lokale foreningsliv og i særdeleshed i landboforening og andre landbrugsrelationer. Hans store netværk har også smittet af på Mols Rejser, idet en stor del af kunderne er seniorer i landbruget.

- Mange af dem er gået på pension, har solgt gården, og vil egentlig gerne ud at opleve noget af alt det, man jo ikke nødvendigvis har tid til, når man har en bedrift og en gård at passe, forklarer Christian Mols.

Han tilføjer, at Mols Rejser flere gange om året arrangerer rejser med særlig fokus på landbrug i udlandet. Desuden suppleres de landlige oplevelser med masser af kultur og gode historier fra de lokale omgivelser, rejserne foregår i.

- Hvis man vil på solferie og ligge på stranden dagen lang, så er det ikke os, man skal tage af sted med, smiler Inge Mols.

Unescos verdensarvsliste
Hun pointerer, at både hun, sønnen og de otte til ti rejseledere hos Mols Rejser gør meget ud af at finde unikke rejseoplevelser ved hver eneste destination.

- For eksempel tilbyder vi i år et nyt rejsemål på Costa Blanca ved Spaniens østkyst. Det er et typisk badeferie-område, men vi har fundet en rejseguide, der bor der nede fast, og som derfor kender stedets enorme kulturhistorie. Gæsterne skal blandt andet på sejltur og se en palmehave, som er på listen over Unescos verdensarvsliste, siger Inge Mols.

Unescos verdensarvsliste er desuden et væsentligt udvælgelseskriterium, når der skal findes nye rejsemål hos Mols Rejser. Der ud over er alle rejseledere dansktalende.

 

 

Læs også