Jysk Landbrug siger nej til partistøtte

Selvom hovedorganisationen Landbrug & Fødevarer har besluttet at give økonomisk støtte til politiske partier, så benytter Jysk Landbrug sig af den demokratiske mulighed, der er givet for at sige nej til partistøtte. Landbrug & Fødevarer har gjort det valgfrit, om den enkelte landboforening vil gå med.- Jysk Landbrugs bestyrelsen har diskuteret spørgsmålet, og vi har besluttet, at vi siger nej. Vi mener ikke, vi skal forsøge at købe os til politisk indflydelse. Det må være de faglige og saglige argumenter, der tæller, og dem vil vi blive ved med at fremføre, slår landboforeningens formand, Bjarne Larsen, fast.Bestyrelsen har også i sin beslutning lagt vægt på, at landboforeningen vil bestræbe sig på at have et godt forhold til et bredt spektrum af partier, så man til enhver tid kan samarbejde med de partier, der har indflydelse, forklarer Bjarne Larsen.Hvem der får del i partistøtten fra Landbrug & Fødevarer, og hvor meget partierne får, vil ikke blive offentliggjort af Landbrug & Fødevarer, men det har fremgået, at støtten skal gå til partier, der arbejder for at forbedre landbrugets rammevilkår.Jysk Landbrug har i øvrigt netop konstitueret sig efter generalforsamlingen for nylig. Bjarne Larsen, Hejnsvig, blev genvalgt som formand, og der var også genvalg til næstformændene, Ole Jensen, Ll. Andst, og Brian Holm, Lindknud.Jysk Landbrug har Billund som hjemkommune, men landboforeningen dækker også Vejen Kommune og dele af Vejle og Ikast-Brande Kommune.

Selvom hovedorganisationen Landbrug & Fødevarer har besluttet at give økonomisk støtte til politiske partier, så benytter Jysk Landbrug sig af den demokratiske mulighed, der er givet for at sige nej til partistøtte. Landbrug & Fødevarer har gjort det valgfrit, om den enkelte landboforening vil gå med.

- Jysk Landbrugs bestyrelsen har diskuteret spørgsmålet, og vi har besluttet, at vi siger nej. Vi mener ikke, vi skal forsøge at købe os til politisk indflydelse. Det må være de faglige og saglige argumenter, der tæller, og dem vil vi blive ved med at fremføre, slår landboforeningens formand, Bjarne Larsen, fast.

Bestyrelsen har også i sin beslutning lagt vægt på, at landboforeningen vil bestræbe sig på at have et godt forhold til et bredt spektrum af partier, så man til enhver tid kan samarbejde med de partier, der har indflydelse, forklarer Bjarne Larsen.

Hvem der får del i partistøtten fra Landbrug & Fødevarer, og hvor meget partierne får, vil ikke blive offentliggjort af Landbrug & Fødevarer, men det har fremgået, at støtten skal gå til partier, der arbejder for at forbedre landbrugets rammevilkår.

Jysk Landbrug har i øvrigt netop konstitueret sig efter generalforsamlingen for nylig. Bjarne Larsen, Hejnsvig, blev genvalgt som formand, og der var også genvalg til næstformændene, Ole Jensen, Ll. Andst, og Brian Holm, Lindknud.

Jysk Landbrug har Billund som hjemkommune, men landboforeningen dækker også Vejen Kommune og dele af Vejle og Ikast-Brande Kommune.

Læs også