Kolding Herred siger nej til partistøtte

Flere lokale landboforeninger siger nu fra overfor Landbrug & Fødevarers forslag om at foreningerne skal yde økonomisk støtte til visse politiske partiers valgkampagner.

Bestyrelsen i Kolding Herreds landbrugsforening melder sig nu også som modstandere af, at Landbrug & Fødevarer yder økonomisk støtte til de politiske partiers valgkampagner.

- Vi siger nej af principielle grunde, siger formand Asger Christensen og pointerer at også tro partisoldater i Venstre deler denne holdning.

- Direktør i Landbrug & Fødevarer, Claus Søgaard-Richter, har ellers været hos os og begrundet, hvorfor Landbrug & Fødevarer ønsker at give partistøtte.

Argumenterne om, at fagbevægelsen støtter sine politiske venner med penge bider ikke på Asger Christensen, der netop argumenterer for, at det er den enkeltes individuelle sag at støtte et politisk parti. Derfor vil han gerne opfordre sine medlemmer til selv at overveje at sende partistøtte til de partier, de ønsker at hjælpe.

Har støttet enkelte kandidater
- Vi undgår jo ikke en amerikanisering af det politiske liv, men det vil jeg trygt lade medlemmerne selv tage stilling til hver især, siger Asger Christensen.

Landboformanden oplyser, at der ikke tidligere er givet partistøtte i den form, Landbrug & Fødevarer foreslår.

- Vi har i fællesskab støttet enkelte landmandskandidater ved for eksempel EU-valgene. Blandt andet har vi fra Axelborg tidligere støttet kampagner for Bent Claudi Lassen og Niels Busk til parlamentsvalg i Europaparlamentet, husker Asger Christensen.

- Nogle af de virksomheder, der var i Landbrugsraadet, har også hver især støttet de politiske partier tidligere, men det gjorde de altså hver for sig, siger Asger Christensen.

Hvorfor så travlt?
Den sydjyske landboforeningsformand synes i øvrigt, det er besynderligt, at regeringspartierne har så voldsomt travlt med sit arbejde i maskinrummet, som han udtrykker det.

- Der er da ingen grund til at have så forfærdelig travlt mens der sidder arbejdsgrupper og arbejder med sagerne. Det er da besynderligt, at man ligefrem skynder på med lovarbejdet om for eksempel bræmmerne her i denne uge, når der stadig er et fagligt arbejde i gang, siger Asger Christensen, uden i øvrigt at afsløre om, eller til hvem, han selv i givet fald ville yde partistøtte op til det kommende valg.

- Det er snart ikke mere til at vide, hvor vi som landmænd vil få det bedst, lyder det.

Læs også