Traktorsalget igen i slæbegear

Glædesrusen over januars pæne traktorsalg er forbi. Februar måned flugter mere med landbrugets generelle situation, men repræsenter dog en stigning på 10 procent i forhold til sidste år.

Noget kunne tyde på, at traktormarkedet i januar måned har et lille transfervindue. Her ved starten på et nyt år kan der åbenbart kigges fremad uden at lade sig tynge af det årsregnskab fra 2010, der endnu ikke er opgjort og afleveret i banken.

En anden mulighed er, at der har været end del traktorer, der af forskellige årsager hos både producent, importør og forhandler samt i enkelte tilfælde landmandskunder med god likviditet, er købt i 2010, men registreret i januar 2011.

Februar måneds traktorstatistik for nyregistreringer tyder på, at markedet igen har set situationens alvor, idet der kun blev nyregistreret 126 traktorer i februar 2011. Dog alligevel en stigning i forhold til februar 2010 på godt 10 procent.

Valtra stryger frem
New Holland overtager både månedens førsteplads og den samlede føring i 2011, godt hjulpet af februars 33 nyregistreringer. Trods kun 14 nyregistrerede John Deere-traktorer i februar er John Deere fortsat nummer to i år som følge af mærkets gode start på året.

Kvantespringeren er imidlertid Valtra, der i februar måned har taget ophold på en noget uvant 2. plads med 21 nyregistreringer, skarpt forfulgt af søstermærket Fendt med 16 nye traktorer på gaden.

I kategorien over 200 hestekræfter skal det også bemærkes, at Valtra nu har meldt sig ind i kampen, om end kun med tre traktorer i år.

Læs også