Liberal Alliance vil have Grøn Vækst helt af bordet

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, fortalte de demonstrerende landmænd præcis, hvad de ville høre.

Ifølge Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, der var en hovedtalerne til gårsdagens demonstration i København, så er det lidt af en tilfældighed, at landbruget i de sidste måneder har udviklet sig til at blive lidt af en mærkesag for det fremadstormende parti.

- Jeg skal ærligt indrømme, at landbruget ikke var noget af det, som vi allerførst havde på dagsordenen. Grunden til, at vi nu har engageret os i det, er dog ganske enkelt, at der var repræsentanter fra jer (landbruget, red.), som kom til os og fortalte, at der ikke var nogen længere, som ville lytte, sagde Anders Samuelsen under sin tale på Rådhuspladsen i går.

Fra talerstolen slog han  også fast, at det ligesom demonstranternes hovedformåll med demonstrationen, var Liberal Alliances holdning, at Grøn Vækst skal af bordet. VKO's Grøn Vækst sikrer ifølge ham ikke landbruget nogle ordentlige rammevilkår.

- Vi politikere skal give landbruget nogle rammevilkår, som sikrer dansk landbrugs fremtid. Det kan ikke være rigtigt, man beder jer om at konkurrere på en motorvej, hvor man må køre 120 kilometer i timen, men fortæller jer, at I kun må køre 80 kilometer i timen. På den måde har man ikke en chance for at vinde, sagde Anders Samuelsen.

Må de selv bestemme
Til Effektivt Landbrugs spørgsmål om Liberal Alliance har overtaget det, som traditionelt er Venstres rolle, og er landmændenes nye parti, lyder svaret fra Anders Samuelsen:

- Det må landmændene helt selv bestemme. Men vi lytter i hvert fald til landbruget, og vi siger, at Grøn Vækst skal tages af bordet, og at vi skal have nedsat en landbrugskommission. Hvis Grøn Vækst ikke ryger af bordet, så skal der gives erstatning i forhold til den jord, som man eksproprierer.

 

Læs også