Ellemanns afbud er meget ærgerligt

Bæredygtigt Landbrugs direktør Vagn Lundsteen stiller sig uforstående over for miljøministerens begrundelse for afbud til konference på onsdag på Christiansborg.

Miljøminister Karen Ellemann (V) nægter at stille op til Bæredygtigt Landbrugs naturkonference på onsdag på Christiansborg. En konference hun ellers først havde givet tilsagn om at deltage i.

Til Ritzau fortæller ministeren, at afbuddet skyldes den traktordemonstration, der finder sted samme dag som Bæredygtigt Landbrugs konference, hvor flere hundreder af traktorer forventes at krydse bygrænsen til København. Sådan en demonstration vil hun ikke lade sig presse af.

- Budskabet fra demonstrationen er jo meget klart. De vil have mig til at trække regeringens plan om Grøn Vækst og vandmiljøplanerne tilbage. Og det gør jeg ikke, siger miljøministeren.

Ikke overraskende skuffer afbuddet direktør i Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen.

- Det er selvfølgelig meget ærgerligt, men hun siger, at hun ikke vil lade sig presse. Det vil vi så altså heller ikke, siger Vagn Lundsteen.

Han understreger, lige som øvrige personer fra toppen i den rebelske landbrugsorganisation har gjort flere gange, at Bæredygtigt Landbrug intet har at gøre med at arrangere den traktordemonstration, der finder sted på onsdag.

Samtidig fortæller han dog, at han intet har imod demonstrationen. Tværtimod. Den har nemlig skabt en ellers hidtil uset interesse for konferencen på onsdag, hvor der længe har været lukket for tilmeldinger. Brandmyndighederne tillader kun 145 personer i Fællessalen på Christiansborg.

Hun skylder svar
Vagn Lundsteens svar til ministeren, der mere eller mindre kalder demonstrationen overflødig, da dens formål er at få Grøn Vækst fejet helt af bordet, hvilket hun siger aldrig vil ske, lyder:

- Grøn Vækst kommer af bordet. Om det er så er med eller uden miljøministerens medvirken. Fagligt er det jo slet ikke funderet. Det er dårligt argumenteret, og der er ingen beviser for, at det har nogen som helst effekt på vores vandmiljø, siger Vagn Lundsteen.

Han fortæller, at han to gange har bedt miljøministeren svare på, om hun kan nævne blot et sted i verden, hvor det at begrænse kvælstoffet har givet et bedre vandmiljø. Endnu har hun ikke svaret ham, og det bliver altså nu heller ikke på onsdag, at direktøren endelig får svar på sit spørgsmål.

 

Læs også