Høng-elever talte økologi med ministeren

Der er for lidt økologi på landbrugsskolerne, pointerede fødevareminister Henrik Høegh, da han i sidste uge præsenterede regeringens økologivision på Landbrugsskolen i Høng.

Der blev gået til fødevareminister Henrik Høegh (V) af de studerende på produktionslederuddannelsen på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, da ministeren i sidste uge præsenterede regeringens længe ventede økologivision.

En vision der indeholder fire indsatsområder og 18 initiativer, der alle har det til fælles, at de skal sørge for, at der i 2020 er sket en fordobling af det økologiske areal i forhold til, hvordan det så ud i 2008.

Ministeren havde valgt en landbrugsskole som ramme om præsentationen, da det i sær er blandt fremtidens landmænd, hvor nøglen til at nå målet findes. Et af de konkrete initiativer i planen går således på, at der skal mere økologi ind i undervisningen på landets landbrugsskoler på grunduddannelsen.

Mangle viden og erfaring
Ifølge regeringen så giver landbrugsuddannelsen i dag nemlig generelt ikke tilstrækkelig viden og erfaring om økologiske dyrknings- og produktionsmetoder, og derfor er nyuddannede landmænds viden om økologisk produktion begrænset.

- Det er vigtigt at få økologien mere ind på rygmarven af de unge mennesker. Det er vigtigt, at der bliver plads til grundprincipperne for økologien i uddannelsen. Blandt andet sådan noget om, hvordan man gør jorden mere frugtbar, og hvordan man får planterne til at klare sig bedre derude i kampen om lys, energi og næringsstoffer. Det er noget, som er grundlæggende viden for alle, og noget som jeg er helt sikker på, at alle studerende vil have gavn af, uanset hvilken linje, man så senere vælger at tag, siger Henrik Høegh.

I sin cirka en time lange præsentation af de kommende økologi-initiativer, havde de cirka 20 studerende, der deltog i seancen god lejlighed til at stille spørgsmål og komme med kommentarer til ministeren.

Læs også