Gastætte lagertanke og overdækninger

GYLLEHÅNDTERING: Virksomheden Ceno Top har fået forhandlingen af hele programmet indenfor gastætte lagertanke og overdækninger fra østrigsk/tyske Sattler/Ceno Tec.

Ceno Top, der siden 2007 har været dansk og skandinavisk forhandler af Sattler/Ceno Tec´s traditionelle tankoverdækninger til industri- og gyllebeholdere, har fra efteråret 2010 også fået forhandlingen af de gastætte lagertanke og overdækninger fra den østrigsk/tyske producent.

De gastætte lagertanke og overdækninger sælges over det meste af verden, og hos Ceno Top er Steffen Moos ikke i tvivl om, at man har fået et stærkt produkt på sit program.

- Vi er blevet forhandler af ”Rolls-Roycen” indenfor gas lagertanke og gastætte overdækninger, forklarer Steffen Moos, der især peger på Tyskland og Italien som to markeder, hvor tankene og overdækningerne, der ikke mindst er ideelle i forbindelse med biogas, er blevet udbredte.

- Her har Sattler på to år solgt mere end 800 gas lagertanke og gastætte overdækninger. Ud over kvaliteten kan det især begrundes med at politikerne i de to lande bakker op om energi fra biogas. I Tyskland er afregningsprisen på elektricitet produceret via vedvarende energi meget højere end i Danmark – faktisk dobbelt så høj, konstaterer Steffen Moos.

Membraner og luft
Gas lagertankene består af en ydre membran, der samtidig tegner dens ydre form som en rund kuppeltank. Desuden er der en indre membran, der udgør den samlede volumen for biogas i tanken.

Et air flow system sørger for konstant luft mellem den indre og den ydre membran, og sikrer et konstant gastryk i tanken. Lufttrykket sørger for, at den ydre membran hele tiden holder sin form uanset vejr og vind.

Ceno gastætte overdækninger er en overdækning, der kan monteres på en eksisterende gylletank. En membran sørger for at den holder formen og samtidig er gastæt. En kraftig stang placeret i midten af tanken sørger for at holde membranen på plads. Udtrækning af biogas fra tanken kan se uden at skulle fjerne overdækningen – udtagning af biogas kan ske gennem et gasudtag i selve membranen.

Læs også